Als aangeslotene bij onze stichting kunt u deelnemen aan onze activiteiten.

Masterclasses 155 jaar Surinaamse Rechtspraak

Op 6, 7 en 8 mei 2024 wordt uitgebreid stilgestaan bij 155 jaar Surinaamse rechtspraak. Deze drie dagen zullen in het teken staan van het recht in Suriname en de ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden.

Op 6 mei organiseert het Surinaamse Hof van Justitie een congres. Het congres is alleen toegankelijk voor genodigden.

Op 7 en 8 mei organiseert het Centrum voor Democratie en Rechtspraak (CDR) diverse masterclasses waaraan kan worden deelgenomen.

Masterclass 1 behelst het Surinaams Nieuw Burgerlijk Wetboek en vindt plaats op 7 mei 2024 van 9:00 – 13:00 uur. (Meer informatie over de Masterclass)

Masterclass 2 gaat over het Surinaams Zakenrecht en vindt plaats op 7 mei 2024 van 17:30 – 21:30 uur. (Meer informatie over de Masterclass)

Masterclass 3 gaat over het Surinaams Afstammings- en Adoptierecht en vindt plaats op 8 mei van 9:00 – 13:00 uur. (Meer informatie over de Masterclass)

Masteclass 4 gaat over het Surinaams Erfrecht en vindt plaats op 8 mei van 17:30 – 21:30 uur. (Meer informatie over de Masterclass)

Inschrijven voor een (of meer) van de Masterclasses kan via dit inschrijfformulier. De kosten voor deelname aan een Masterclass bedragen € 190,- en met deelname aan een Masterclass kunnen 3 PO/PE punten worden behaald. Voor deelname aan alle vier masterclasses betaalt u € 600,-

Op 29 juni 2023 organiseerden wij onze eerste activiteit bij de Hoge Raad der Nederlanden.

Tijdens deze bijeenkomst hebben onder meer als gastsprekers opgetreden de President én Procureur Generaal bij de Hoge Raad. Keynote spreker was mr.dr. Hugo Fernandes Mendes.

De verslagen van de sprekers zijn gepubliceerd in de meest recente editie van het Surinaams Juristenblad (SJB).

Middel 1vrienden van favicon

Onze activiteiten

Over onze stichting

Welkom bij de Stichting Vrienden van het Surinaams Recht!
We willen een bruisend hub en platform zijn die een bijdrage levert aan de rechtsontwikkeling van Suriname. We zijn ons bewust van de sterke historische verbondenheid tussen de rechtsgebieden van Suriname en Nederland, en geloven dat over en weer van elkaar kan worden geleerd.

Binnen het platform organiseren we lezingen, seminars en faciliteren we juridische kennisdeling en -ontwikkeling. We bieden een plek waar experts, academici en professionals met interesse in de juridische discipline hun inzichten en ervaringen kunnen delen. Daarnaast streven we ernaar behoeften en initiatieven vanuit Suriname en Nederland gezamenlijk te ondersteunen en vorm te geven.

U kunt zich aansluiten bij ons en onderdeel uitmaken van ons platform, waarbij we de gedeelde juridische geschiedenis optimaal benutten. Door verbinding en kennis uit te wisselen, kunnen we het begrip en de samenwerking tussen beide rechtsgebieden bevorderen, verstevigen en verbreden.

Of je geïnteresseerd bent in het bijwonen van onze activiteiten, het delen van kennis, het ontvangen van ondersteuning voor jou initiatieven. Bij de Stichting Vrienden van het Surinaams Recht willen we dit mogelijk maken.  Laten we samenwerken om een bijdrage te leveren aan de rechtsontwikkeling van Suriname. Sluit je bij ons aan en draag bij aan de groei van ons platform, waar we leren van elkaars rechtsgebieden.

0
Activiteiten
0
Sponsoren
0
Donaties
0
Aangeslotenen

Word een aangeslotene

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag over onze activiteiten of andere zaken, neem dan contact met ons op.